CPH

It's not a dead battery or alternator!!!

Recommended Posts

Fiesta MK7 1.6 diesel Titanium

Something is draining my battery intermittently.  2 or 3 times a month i go to start the car and just clicking no attempt to crank the engine over. The car will start off jump leads.   A new battery and a new alternator have been fitted.

New alternator is throwing out 14.7V and the battery (engine off) is reading 12.7V.  Does anyone have any ideas what could be happening here?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi have you checked if your boot light is staying on 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good point, for the time being I'll take the bulb out and see what happens there.  If it goes again then................... 😢

Share this post


Link to post
Share on other sites

My first thought also.
Boot light, glove box, dash lights etc..
Could be a module staying live somewhere so a good check by an auto electrician may be called for.
Sometimes corroded earthing points can cause such problems.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you using FordPass on your phone. 

My Ford Focus seems to drain battery if not used for 1 1/2 days. Taken app off phone and since Aug 8 and no problem. 

Would like to use app for sync3 satnav 

traffic updates. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.