Sign in to follow this  
SarahJ80

Senior automatic gearbox over revving

Recommended Posts

Hi... I've got a 63 player Fiesta Titanium automatic... got it in 2017 and only had about 35,000. Last year at 55,000 I had to have a new gearbox put in (I read there was a common theme about these gearboxes not being great) anyway all done move to now and my warranty was 12months or 12,000 whichever came first I'm literally at 67,000 miles and the car is over revving as I increase my speed.. it doesn't feel like last time as I could actually feel the slip from 1 to 2.. could there be another issue? I've no engine management lights come on or anything but I'm just cant believe a gearbox only last 12,000 and at £1,200 a pop I'm hoping there maybe another issue. Thanks 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd usually say change the auto transmission fluid but you hope they'd have done that when they put a new box in.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Guy Heaton said:

I'd usually say change the auto transmission fluid but you hope they'd have done that when they put a new box in.

correct me if I'm wrong, her gearbox is the dual clutch one ? the powershift ? if so then she may be experiencing some sort of clutches failure, and by the way, the powershift is a dry dual clutch gearbox where there isn't oil in the clutches area.

Share this post


Link to post
Share on other sites
50 minutes ago, Eng_Ahmad1986 said:

correct me if I'm wrong, her gearbox is the dual clutch one ? the powershift ? if so then she may be experiencing some sort of clutches failure, and by the way, the powershift is a dry dual clutch gearbox where there isn't oil in the clutches area.

Yes, its the dual clutch one. I would google it and see if anyone else is having similar issues. I think there was a big thing about this in the USA with early failures.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi thanks everyone yes there is issues and Ford no longer use these DTC however I've since had a new one fitted as my car wasnt under warranty with Ford and it seems to be going again after just 12,000 miles I was just curious if this was right. I am going back to original garage to see what they say

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this