Sign in to follow this  
jackog

Mk 7 Strange Noise When Engine Cold

Recommended Posts

Hi

When I start my Fiesta from cold it ticks over just fine, but when I press the throttle it makes a strange noise which I can best describe as being between a throaty roar and a metallic rattle! Within a minute or two as the engine warms the intermittent noise vanishes and is not heard again until nest time I startup from cold.

Has anyone any ideas?

Thanks Gary

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thats the reason lol..... optimum engine running temp isnt instant when its being started from freezing cold.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your response. Just to clarify when I said starting from cold I did'nt mean freezing. Today the air temperature was about 14° C and it did the same thing. I was thinking maybe exhaust but then why would it not do it all the time?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your response. Just to clarify when I said starting from cold I did'nt mean freezing. Today the air temperature was about 14° C and it did the same thing. I was thinking maybe exhaust but then why would it not do it all the time?

Could be the exhaust. As it heats up it expands and tightens at the fixing points.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this