Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


Mk6 Fiesta Wont Start After Auxiliary Belt Snap


george1802boff
 Share

Recommended Posts

Hello,

On saturday my 2003 ford fiesta zetec 1.4 petrol broke down on me, the auxiliary belt had snapped this was replaced but then the engine will not start its turning over just not kicking in i have replaced the spark plugs and the HT leads and coil but still nothing. it might kick in for about 2 seconds but it sounds really deep (like a diesel) i plugged a diagnostic kit into it and it came up with crankshaft sensor but i have now replaced that and still diesnt work! any suggestions? PLEASE HELP ME!!

George

Link to comment
Share on other sites

not that i know of, as far as i know its just snapped and come straight off, where abouts is the timing belt located?

Thanks

It's driven off a pulley behind the aux belt. It's covered in so you won't be able to see it.

It has been known for aux belts to come off and snag the timing and wipe it put or cause it to jump a few teeth.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership