• Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience


Stretford99

Parking Sensor Not Working 1.0 Ecoboost 100Ps

Recommended Posts

Evening all

My rear parking sensor is playing up - I get one continuous beep and on the display it shows the right centre (not the outer ones) lit up with one red warning light. It does this as soon as I put the car on reverse each and every time?

I've only done 230 miles, and it worked fine till the last few days. I've had a look at the senor and given it a clean.

Is there anyway to reset it? Or will this involve checking the wiring - in which case given my lack of skills - the garage!

Any help appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Due to the age of the car I would return to your Dealers and get them to sort it out FOC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having this problem with my centre left parking sensor on my Fiesta 1.5 Zetec. Although sometimes it works fine but most the time it's beeping to indicate I'm very close to something or even touching something.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My left rear is doing the same, had it booked in twice to get a replacement fitted, dealer called again to cancel on friday as they cant seem to get hold of replacement sensor :-S

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you been power washing the car , always best to keep the jet away from the sensors.

Defitely take it back though due to it's age.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have taken my Fiesta back to the dealers as I get a continuous noise on the reversing sensors, the display on the dashboard shows a horseshoe all lit up in red this only happens in hot weather. I am told that Ford are aware of the problem and are looking for a solution. I was told to keep ringing the dealership to find out when an upgrade is available to book in my vehicle. I have only completed just over 1000 miles in my 2013 1.0 Ecoboost 100ps. Surely Ford should notify you of a fault with a new car without having to ring the garage to find out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now