Sign in to follow this  
andrewmac

Engine Systems Fault

Recommended Posts

Hi, I have a 2007 Focus 1.6 LX TDCi. Intermittently the Engine Systems Fault message comes up with the red LED and the car instantly loses power. Then at some point, sometimes 10 mins, sometimes a day. the light goes out and power is instantly restored - no gradual change, its like someone's thrown a switch. More recently the engine management system light has come on but its stays on all the time and when the red warning light is out the car drives perfectly, so presume the engine management problem is unrelated.

Recently had to have the turbo changed so don't know if that's related to this problem.

Is there a list somewhere of problems that bring up the 'Engine Systems Fault' message? Anyone got any idea what the fault could be?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Agreed, a code reader is the best thing we can have at this time so we know wehich general area of the system is suffering.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this