Sign in to follow this  
JoJo2222

Fuse keeps blowing

Recommended Posts

Hi,

 

i have a 1.4tdvi fusion and the reverse light fuse keeps blowing as soon as you put it into reverse. 

Please can someone help me trace/find the issue and fix it. 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd start with the bulb, remove it and then put the car in reverse. If it is fine then it is either the bulb or the wiring so replace a new bulb and try again. If it blows again then it has to be the wiring or the socket itself. Give the socket and connections inside the socket a gentle scrub with some wire wool and try again. A working bulb can still produce a problem.


Sent from my iPad using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did as you said and with whole back light unit removed it still blew the fuse. So I disconnected the reverse switch on the gearbox and it hasn't blown yet. 

However the area around it and including the switch and wiring harness are covered in oil and crap.... could this be the actual reason it keeps blowing.? 

Ill get another switch and clean the engine and wiring up and see what happens. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this