Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


2008 Focus Mk2.5 starting troubles


Recommended Posts

Hi there, I'm new to this sort of thing but had no option to come here for some advice! 

My car is a 2008 Focus Mk2.5 1.6 Zetec (petrol) (67,000 miles) and for the past few months it's had terrible starting issues that aren't exactly consistent. I turn on the ignition and go to start and it will turn over fine with a few coughs (trying to fire) and averagely starting after about 5/6 starts. (As I said it's not consistent as this morning it started 2nd try). Sometimes I will have a message pop up whilst I'm trying to start which is either; 'ESP off', 'Aux Heater 0%'. 

Also, when eventually started, (I'm not sure of this is connected to the situation) it splutters slightly for maybe like 1/4 mile down the road, with slight loss of power. 

In the afternoon it starts up first time (usually) so it's normally first thing in the morning.

Hopefully one of you guys can point me in the right direction,

thanks in advance! 

 

(Edit) The truth is I probably created an account many years ago and completely forgot! 😂

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership