Walter 2018

Tailgate won't open

Recommended Posts

My 57 plate s max tailgate won't open not getting any noise whatsoever when pressing key or tailgate button any ideas please

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Just had same with my S Max last week boot locked and not opening with keys or remote and no noise just indicators flashing - managed to get boot open from the inside after reading various posts but still no noise / working boot even though I have now have now replaced latch with a new one - Help! Need fixed asap and cant afford main dealer etc

Share this post


Link to post
Share on other sites

the wiring will be broken in the convoluted rubber tube from the tailgate to the body. the tube on the left. needs pulling apart and rejoining broken wires as nessasry.

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI Ian thanks for replying - have checked and no wires broken - some had their protective covering split but recovered those - have had all trim off back and cannot find any broken wires at all so still stumped! Looked through all fuses that might be related in rear and also front passenger footwell and no joy best rgds David

Share this post


Link to post
Share on other sites

You will need to check that both power and ground are getting to the motor connector - this will give you an idea of where any break might be (or faulty motor). A cheap £5 multimeter off eBay is fine for 12V car electrics.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear All - thanks for your suggestions. SOLUTION after checking replacing the lock (which was faulty) the boot still would not open, but then noticed that the fuel filler cap was not locking when locking the car - checked and the fuse for that had blown, so replaced it and that made the boot work again! This is despite the manual stating that the fuse I replaced that fixed the boot only affects the fuel filler cap. So assume when the lock died that blew the fuse so once lock and fuse replaced all good .  Hope this helps other on here

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello everyone 

I've got exactly the same problem on a 2010 fiesta 1.4 tdci zetec

I've been through and checked every fuse and all ok so I'm guessing that the solenoid for the lock motor has gone 

Does anybody have any ideas how I can get boot open or get the lock assembly out with the boot stuck shut 

Grateful for any help please 

Share this post


Link to post
Share on other sites

All sorted now got the boot open new lock assembly needed now 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now