Simmo85

Rail Sensor Fault / How to remove pipe lead?

Recommended Posts

Afternoon All,

First time posting.....

I currently own a Ford Focus 65 Plate Eco Boost 1.l 5 Door Hatchback.

I have a P0087 error code according to the ECU read. I have already re-placed the fuel rail sensor but that hasn't sorted the issue. After careful reasearch and please feel to correct me if i am wrong, I have been informed that its this part in the picture below  that needs replacing. However I am having trouble removing the pip lead cable. Appartently you need a special tool which I have been quoted over 150 pounds.

Does any one know how to remove this part? Am I being over charged for this apparant tool? Any other advise

EF660145-24BF-42DA-8DDA-625E05085128[2].jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

This won't be much help to you but my fuel pump connector looks different to the one in your photo, (it's got 2 square tabs either side).  I can't find anything in my haynes manual about removing that connector, maybe it's not supposed to come off the pump idk? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.