Ian445

Outside temperature showing 58c on display

Recommended Posts

Good evening. The outside temperature on display is showing 58c which must be incorrect. I have looked in handbook and does not cover this. Also tried display settings and nothing here either. The car is 2015 fiesta black addition 140 1.0 EcoBoost. Any help appreciated. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has the battery been disconnected for any reason? 

Has the NS wing mirror been damaged?

Has the car been parked in direct sunlight all day?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The battery may have been disconnected as in body shop for front damage repair due to hitting deer.

Ns wing not damaged.

It has been hot but overcast today. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Ian445 said:

The battery may have been disconnected as in body shop for front damage repair due to hitting deer.

Ah well that probably answered things haha. The temperature sensor has probably been knocked and possibly hitting the radiator. It is positioned very close to it either way

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will take a look and see if able to find. Thanks for your help. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also just check to make sure it's not reading 58°Fahrenheit rather than ~15°Celcius lol.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Luke4efc said:

Ah well that probably answered things haha. The temperature sensor has probably been knocked and possibly hitting the radiator. It is positioned very close to it either way

Isn't the temp sensor in the NS wing mirror on the Fiesta?

The battery has probably been disconnected or left to go flat while at the bodyshop though, that's the usual issue with these wild temperature readings lol.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, TomsFocus said:

Isn't the temp sensor in the NS wing mirror on the Fiesta?

The battery has probably been disconnected or left to go flat while at the bodyshop though, that's the usual issue with these wild temperature readings lol.

Or a duff sensor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, TomsFocus said:

Isn't the temp sensor in the NS wing mirror on the Fiesta?

The battery has probably been disconnected or left to go flat while at the bodyshop though, that's the usual issue with these wild temperature readings lol.

Yes but apparently they are easily disturbed and can read all sorts unless positioned perfectly. So still worth checking

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.