sailor-caz

Fiesta eco boost 1.0 2013

Recommended Posts

Has anyone had problems with their fan blower? Mine stopped working except on number 4 so I ordered a new one (not Ford original) and that’s lasted a year but now that’s stopped working all of a sudden. Would anyone suggest that I replace with a Ford original instead?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It will be the resistor pack that needs replacing if it still blows on number  4 , a 5 Min  job. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks I’ll get an original this time, hopefully it’ll last more than 12 months!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same issue with a 2014 eco boost model, as noted above it was also the resistor pack. It was just under warranty at the time but here replacing it and the labour cost was €90 which was covered anyway. So not so expensive but if you know what your doing, the replacing it yourself is clearly a better and cheaper option.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/11/2019 at 5:40 PM, iantt said:

It will be the resistor pack that needs replacing if it still blows on number  4 , a 5 Min  job. 

I've got a similar age fiesta but with the automatic temp control.  

Usually it only blows hot if I put it on max - increasing temp to say 20+ doesn't so anything (continues blowing mildly cold). Reckon it might be the same problem? Any pointers will be appreciated

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.