Sign in to follow this  
Blatto

Average speed readout on MK8

Recommended Posts

On my MK7 ST-Line 140 the average speed readout worked in a logical way. Not so on the MK8.

If you sit in the car with the electrics turned on but never having started the engine, the average speed will gradually reduce which is pretty stupid.

The MK 7 would logically start reducing the average if you had started  the engine and weren't moving and also if you had stopped when the auto stop start had turned the engine off as both of those situations could be part of the journey and therefore affecting your average speed.

Having only just got the car I have been playing around with the various sync 3 settings etc.. which has resulted in the reading being incorrect.

Granted it's not a major problem but seems like a stupid change to a system that worked fine before.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not noticed this so thought I'd check this out after seeing your post, just out of curiosity. Just been out to the car to tidy all the sweet papers out of the door pockets etc, so left the ignition on, but car not started, while I did so. After 15+ minutes, both Trip 1 and Trip 2 were still showing the same average speed that they did when I first switched on the ignition.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm wierd, Just been out in my car which showed an average of 38mph for the journey when I returned to my driveway. Switched the engine off and went indoors to fetch my Sony Walkman off the charger. I hadn't connected it to the car before so spent about 5 mins with the electrics on but engine off whilst I fiddled with the bluetooth connection.

By the time I'd got it all connected and tested  out the average mph was showing 31mph.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Blatto said:

Hmm wierd, Just been out in my car which showed an average of 38mph for the journey when I returned to my driveway. 

 

Weird indeed. My average mph on Trip 1 was also 38 mph (though mine stayed there). Maybe they're all just set at 38mph to fool us?😀

Share this post


Link to post
Share on other sites

Once it's run in I'll try and get an Average 100mph, see if that confuses it 😄

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this