Recommended Posts

Can anyone tell me why my auto stop start isn’t working? All I see on my dashboard when stationary is a grey A logo with a line through it and a circular arrow around it. It was working yesterday and now suddenly doesn’t. Auto start stop isn’t deactivated.

Ford Fiesta zetec ecoboost. Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Because you not driving as much!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Someone posted this fix (can't remember who) but it fixed a similar problem for me so I squirreled it away in my docs folder though my fiesta is a MK8 Im not sure on yours, worth a try though.

Found the method to reset the battery monitoring system on the Fiesta MK8.

1. Turn on ignition (not engine)

2. Ensure headlights are set to on

3. flash the high beam five times

4. press the brake pedal 3 times

5. wait for the battery light to flash on the dash.

6. Turn off then restart.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have tried that fix a couple of times on my Mk8 but the battery light has never flashed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just had a new battery fitted on my focus at the weekend 19 plate only way to reset battery monitoring system was to plug it into laptop that I don’t know how old your car is

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 hours ago, Jessicakate8x said:

Can anyone tell me why my auto stop start isn’t working? All I see on my dashboard when stationary is a grey A logo with a line through it and a circular arrow around it. It was working yesterday and now suddenly doesn’t. Auto start stop isn’t deactivated.

Ford Fiesta zetec ecoboost. Thank you!

Many reasons engine to hot, to cold, elictrical load to high, ac load to high battery not fully charged to name but a few

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, jsk said:

Have tried that fix a couple of times on my Mk8 but the battery light has never flashed.

this is for a mk 7.5 the mk8 need to be done with a laptop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It all depends on how well charged your battery is, if I drive a lot mine works fine. If I keep doing short journeys it'll stop working. My mums Fiesta is the same.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It sometime won't work if the air con is on.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/30/2020 at 4:05 PM, jsk said:

Have tried that fix a couple of times on my Mk8 but the battery light has never flashed.

It took about 30-40 seconds before it flashed a couple of times, blink and you miss it flashing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.