Jump to content


Show
Photo

Guide For Focus Mk2/mk2.5 C-Max/kuga ~Elm 327 Cable And Ff2 Program

translating

  • Please log in to reply
2063 replies to this topic

#931 cragger89

cragger89

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 60 posts
  • Ford Model: 2011 Focus Zetec Sport MK 2.5
  • Year: 2011
  • Location: Lincolnshire

Posted 09 December 2012 - 08:26 PM

After sucess with getting the cluster how I want it, hacking the ELM box apart has just been finished off.

I've tried running it quickly without setting my laptop to Russian as I am in a rush this evening, should the software still connect? Just getting another CAN ERROR when trying to read the car configuration as it is at the moment.

I don't see how this would be the case and I've probably just not understood part of the wiring properly, so I may well ask one of you guys to sell me your modified ELM as I won't have the patience to resolder everything again.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#932 martyntdci

martyntdci

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 1,492 posts
  • Name: martin
  • Ford Model: focus titanium x/comms/sports pack
  • Year: 2008
  • Location: Staffordshire

Posted 09 December 2012 - 09:05 PM

i carnt believe what im reading lol, i have auto lock, instant fuel, washer level indicator, radio display, gear !Removed! indicator, electri power steering, also total enclosure...

#933 cragger89

cragger89

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 60 posts
  • Ford Model: 2011 Focus Zetec Sport MK 2.5
  • Year: 2011
  • Location: Lincolnshire

Posted 10 December 2012 - 12:47 PM

Does anyone want to sell me their modified ELM lead?

Foolishly I started mine when my step daughter was running riot last night, concentration levels weren't what they should be.

I've just finished putting the ELM back to how it was before I started last night, so whatever has happened has killed it. It may even be when doing the Putty configuration, don't know!

Pleased that I have at least enabled the tyre pressure monitoring, RDS/call info and ECO mode, very cool.

#934 cragger89

cragger89

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 60 posts
  • Ford Model: 2011 Focus Zetec Sport MK 2.5
  • Year: 2011
  • Location: Lincolnshire

Posted 10 December 2012 - 01:38 PM

:ph34r:

Have binned mine after completely rewiring it (including the car connector side for good measure) it still won't work - for the sake of £9 and possibly ruining the car ECU I'd rather not bother!

This is the first time I've been defeated by such a trivially simple bit of electronics :(

#935 Lenny

Lenny

    Retired Moderator

  • FOC Supporters
  • 8,539 posts
  • Name: Leonard
  • Ford Model: Focus ZetecS
  • Year: 2010
  • Location: Ireland
Contributor

Posted 10 December 2012 - 03:31 PM

:ph34r:

Have binned mine after completely rewiring it (including the car connector side for good measure) it still won't work - for the sake of £9 and possibly ruining the car ECU I'd rather not bother!

This is the first time I've been defeated by such a trivially simple bit of electronics :(


I can loan you one for the loan of 15pounds and the cost of tracked postage.

You send me 22 pounds via paypal.
Ill post the modified elm327 to you via tracked mail costing me 7 pounds.
You use the elm327
Then return it to me via tracked mail.
When i recieve it ill refund you 15 pounds.

My modified Elm327 has worked on my 2010 mk2.5, Preee's old 2010 Mk2.5 and charlie's 2005 Mk2 with no problems.
If your interested PM me and i can dispatch to you on thursday which would arrive with you on monday/tuesday 17/18th December

#936 cragger89

cragger89

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 60 posts
  • Ford Model: 2011 Focus Zetec Sport MK 2.5
  • Year: 2011
  • Location: Lincolnshire

Posted 10 December 2012 - 04:50 PM

Lenny,

That sounds like a deal, I'll PM you.

#937 mcurti

mcurti

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Ford Model: Focus MK2 Ghia 2.0
  • Location: Other / Non-UK

Posted 11 December 2012 - 03:27 AM

Hello, I come from Argentina, I have a problem with my board, I did not back up, now I ran out front and rear fog lights, immobilizer and blinking. (Between markers RED LIGHT FUEL AND TEMPERATURE. me crazy.)

From already thank you for your help. Greetings.


Posted Image

#938 RShadow

RShadow

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 14 posts
  • Ford Model: FOcus MK2
  • Location: Kent

Posted 11 December 2012 - 12:44 PM

I had exactly the same behaviour!


Hey guys the link for the lates version appears to be dead i suppose Civill-zz is working on it again. Would it be possible to put it on rapidshare or something id be interested to see whats coming up :-)

cheeRS

#939 Daz-ST

Daz-ST

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Ford Model: Focus ST 225
  • Location: Lancashire

Posted 11 December 2012 - 03:15 PM

anyone know how to get the usb driver installed on windows 7 64 bit.

i have the disk in the drive and plugged in the modded cable and get
cp2102 usb to uart bridge controller witha yellow mark saying no driver installed

#940 TDCiST

TDCiST

    No Smoke No Poke... Unless you have a DPF!

  • Moderator
  • 1,681 posts
  • Name: Dave
  • Ford Model: Ford Focus Zetec S 1.6 TDCi
  • Year: 2010
  • Location: Hertfordshire
Contributor

Posted 11 December 2012 - 03:38 PM

i need to get me one of these cables!! i keep meaning to just never get round to it!

i want the RDS info, Phone info and Fluid Level on the car... and eventually cruise control when i get round to getting the wheel...

#941 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,098 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 11 December 2012 - 04:08 PM

Hello, I come from Argentina, I have a problem with my board, I did not back up, now I ran out front and rear fog lights, immobilizer and blinking. (Between markers RED LIGHT FUEL AND TEMPERATURE. me crazy.)

From already thank you for your help. Greetings.

You need to get your AS_Built data for your car to return it to default ,
Try Here

http://www.motorcraf...d=spubs_as_call

Enter your Vin number , save the information into a TEXT file , use the program ELM-FF2 , take a screen shot of your current setup via the ELM , save the information to compare to the AS-Built data from the website.
you could they try and load your default as_built data to return to backup , if your lucky you will get it back and remember to make backups in future.

anyone know how to get the usb driver installed on windows 7 64 bit.

i have the disk in the drive and plugged in the modded cable and get
cp2102 usb to uart bridge controller witha yellow mark saying no driver installed



Try the drivers from here
http://www.ftdichip....Drivers/VCP.htm

i need to get me one of these cables!! i keep meaning to just never get round to it!

i want the RDS info, Phone info and Fluid Level on the car... and eventually cruise control when i get round to getting the wheel...

TDCIST
All will work apart from Fluid level as Ford removed the washer sensor from most cars after 2008 unless it had Bi-xonon lights , even my old titanium never had it. 2010

#942 Daz-ST

Daz-ST

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Ford Model: Focus ST 225
  • Location: Lancashire

Posted 11 December 2012 - 04:49 PM

got the drivers now installed and its says its on com port 24 but when i go in the elm software and select that port i am getting runtime error 8002 invalid port number

#943 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,098 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 11 December 2012 - 05:33 PM

got the drivers now installed and its says its on com port 24 but when i go in the elm software and select that port i am getting runtime error 8002 invalid port number

Goto your control panel , device manager , right click properties on the Seriel device and select a port lower than 10 and save

#944 cragger89

cragger89

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 60 posts
  • Ford Model: 2011 Focus Zetec Sport MK 2.5
  • Year: 2011
  • Location: Lincolnshire

Posted 11 December 2012 - 05:43 PM

preee, the link to obatin the "as" data does not work - just gives a permissions error.

Also, the dllpack link no longer works, it has been replaced with a file called runtimepack.exe. Just letting you know in case you want to update your first post. The runtimepack.exe file does seem to have the correct parts in it as I was able to use my ELM before attempting to modify it (and failing, if you have read my other posts.)

#945 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,098 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 11 December 2012 - 05:48 PM

preee, the link to obatin the "as" data does not work - just gives a permissions error.

Also, the dllpack link no longer works, it has been replaced with a file called runtimepack.exe. Just letting you know in case you want to update your first post. The runtimepack.exe file does seem to have the correct parts in it as I was able to use my ELM before attempting to modify it (and failing, if you have read my other posts.)

Hi cragger
This Link works for the As-Built
http://www.motorcraf...d=spubs_as_call
i will update the first post
I don't have the link saved for the Runtimepack , just recently re-installed laptop and lost my links lol

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users