Sign in to follow this  
allbluedave

Mk3 Mondeo Apinions

Recommended Posts

hey guys .ok so ive had this issue with my mk 3 Mondeo 2.0 tdci duratorq for a while now with it cutting out and the glow plug light coming on so today i decided to try and remove the egr valve to clean it and blank it off..........but it didnt go so well. :angry: I managed to remove the two bolts to undo the egr valve from the mount but there is a another two bolts holding another pipe to it but I could only get one bolt out so I couldn't clean the egr valve.i decided to box it up uncleaned but blanked off to see if it would cure the cutting out issue but when I drove it the car was still doing it. is this because the valve wasn't cleaned? if not is there anything else it could be? cheers guys. some times the car totally cuts out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Camshaft sensor could be the fault easy quick fis only cost about £20 on left hand side of cam cover as your standing in front of the engine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well i managed to clean and replace the egr valve and replaced the cam sensor and it hasnt cured the issue. could it be possible for the battery to be duff and not crank it over fast enough? I need to fix this so the car can be sold as i need a 7 seater. Any ideas guys? Cheers :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this