Jump to content


Photo

Guide For Focus Mk2/mk2.5 C-Max/kuga ~Elm 327 Cable And Ff2 Program

translating

  • Please log in to reply
2203 replies to this topic

#916 cragger89

cragger89

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 76 posts
  • Name: Craig
  • Ford Model: Mk3 Mondeo Ghia, 2.0l
  • Year: 2006
  • Location: Lincolnshire

Posted 06 December 2012 - 12:58 PM

Have just ordered the ELM interface and some new solder - will be nice to put my Weller iron to some productive use for a change.

Awesome thread as always.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#917 o5ky

o5ky

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: Focus ST
  • Location:

Posted 06 December 2012 - 12:58 PM

When i try to change the auto locking speed it reports that there was an error and hasnt received any data for byte 0, 1 or 2... what could be causing this? i am able to change every other setting just not the ones on that screen (no settings change)

#918 fyl

fyl

    Settling In Well

  • Members via Twitter
  • PipPipPip
  • 40 posts
  • Name: fyl
  • Ford Model: Focus 2.0 TDCi
  • Year: 2011
  • Location: Other / Non-UK

Posted 06 December 2012 - 03:37 PM

Folks, Civil-zz, Pree

I tried to upgrade my ROM to 0509 but encountered "This Dashboard type is not supported"

< 720 03 22 E6 10 00 00 00 00
> 728 10 1B 62 E6 10 38 56 34
> 728 21 54 2D 31 34 43 32 32
> 728 22 36 2D 43 44 20 20 20
> 728 23 20 20 20 20 20 20 20

My HW part number - 8V4T-14C226-CD

Any ideas why ? My focus is a mk2.5 FL 2.0 TDCI.

Appreciate your advice.

Attached Thumbnails

  • 20121206_234234.jpg


#919 mrmetallica

mrmetallica

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 268 posts
  • Name: john
  • Ford Model: focus titanium 1.6
  • Year: 2009
  • Location: Greater London

Posted 06 December 2012 - 04:42 PM

Folks, Civil-zz, Pree

I tried to upgrade my ROM to 0509 but encountered "This Dashboard type is not supported"

< 720 03 22 E6 10 00 00 00 00
> 728 10 1B 62 E6 10 38 56 34
> 728 21 54 2D 31 34 43 32 32
> 728 22 36 2D 43 44 20 20 20
> 728 23 20 20 20 20 20 20 20

My HW part number - 8V4T-14C226-CD

Any ideas why ? My focus is a mk2.5 FL 2.0 TDCI.

Appreciate your advice.


maybe because its a diesel ? did mine ok mk 2.5 1.6 petrol

#920 RB2004

RB2004

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 59 posts
  • Name: Ronald J
  • Ford Model: Ford Focus 2008 Titanium with Sport Pack
  • Year: 2008
  • Location: Essex

Posted 06 December 2012 - 04:45 PM

I've got a mk2.5 facelift model with a 2.0 tdci engine, and that updated fine

#921 mrmetallica

mrmetallica

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 268 posts
  • Name: john
  • Ford Model: focus titanium 1.6
  • Year: 2009
  • Location: Greater London

Posted 06 December 2012 - 05:09 PM

I've got a mk2.5 facelift model with a 2.0 tdci engine, and that updated fine



not that then ? weird

#922 fyl

fyl

    Settling In Well

  • Members via Twitter
  • PipPipPip
  • 40 posts
  • Name: fyl
  • Ford Model: Focus 2.0 TDCi
  • Year: 2011
  • Location: Other / Non-UK

Posted 07 December 2012 - 01:36 AM

I've got a mk2.5 facelift model with a 2.0 tdci engine, and that updated fine


What is your HW part number ? Can be seen at the bottom of ELMConfig on the Upgrade ROM page.

#923 mayak

mayak

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 70 posts
  • Name: Marcin
  • Ford Model: Focus mk 2
  • Year: 2007
  • Location: Other / Non-UK

Posted 07 December 2012 - 08:31 AM

maybe because its a diesel ? did mine ok mk 2.5 1.6 petrol

diesel is not a problem - all variants are supported: petrol and diesel, small and big display (I'm not sure if ST and RS dials also)

fyl
in order to find out what is causing a problem, pls enable full logging and send results to autor of ELMConfig (Civil-zz) or at least post logs here

#924 fyl

fyl

    Settling In Well

  • Members via Twitter
  • PipPipPip
  • 40 posts
  • Name: fyl
  • Ford Model: Focus 2.0 TDCi
  • Year: 2011
  • Location: Other / Non-UK

Posted 07 December 2012 - 12:07 PM

diesel is not a problem - all variants are supported: petrol and diesel, small and big display (I'm not sure if ST and RS dials also)

fyl
in order to find out what is causing a problem, pls enable full logging and send results to autor of ELMConfig (Civil-zz) or at least post logs here


Thanks. Here is the full log.


< AT L0
> OK
< AT E0
> OK
< AT AT0
> OK
< AT ST13
> OK
< AT TP6
> OK
< AT SH720
> OK
< AT CAF0
> OK
< 720 03 22 E6 10 00 00 00 00
> 728 10 1B 62 E6 10 38 56 34
> 728 21 54 2D 31 34 43 32 32
> 728 22 36 2D 43 44 20 20 20
> 728 23 20 20 20 20 20 20 20
< AT WS
> ELM327 v1.5

#925 james_60

james_60

    Too much time on the boards

  • FOC Supporters
  • 977 posts
  • Name: Jamie
  • Ford Model: 2013 Focus Titanium X 1.6TDCI 115BHP
  • Year: 2013
  • Location: Worcestershire

Posted 07 December 2012 - 12:14 PM

grrr it annoys me that it works on everything but the focus mk3. <_<

Even the mondeo or kuga !! :blink:

Jamie :ph34r:

#926 ZetecSmitch

ZetecSmitch

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 23 posts
  • Ford Model: Focus Zetec S
  • Location: Essex

Posted 09 December 2012 - 01:50 PM

I cant get my ELM cable to work on windows 7! each and every time it comes up with a code 10 error and the device will not start. plugged it into a XP desktop and works fine.

any help please??

#927 cragger89

cragger89

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 76 posts
  • Name: Craig
  • Ford Model: Mk3 Mondeo Ghia, 2.0l
  • Year: 2006
  • Location: Lincolnshire

Posted 09 December 2012 - 02:55 PM

Civil,

I've got the lead, installed the drivers, installed what has replaced the dllpack on the 1st page of this thread (dllpack.exe is no longer available at the link, I downloaded and ran a file called RunTimepack.exe) and when I run the English version of ELMConfig, nothing works at all.

When I copen ELMConfig, I set the com port correctly along with the port speed, click open port. The next screen which comes up is detecting the present voltage, but if I click read or start OBD scan, none of the fields populate with any information and in the log at the right hand side I just get a load of CAN errors.

I'm getting similar problems with the Russian version of the software, I'm following the guides to the dot, but making no progress.

To note, Yes, the ignition is on without the ignition running.

#928 cragger89

cragger89

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 76 posts
  • Name: Craig
  • Ford Model: Mk3 Mondeo Ghia, 2.0l
  • Year: 2006
  • Location: Lincolnshire

Posted 09 December 2012 - 02:58 PM

Also, when following the 1st page for the Russian software, once I've put my VIN number in and pressed "Online" - when attempting to read the current configuration for the car, I get no boxes ticked, it all stays greyed out.

If I don't get any success with this tonight, I'll put the ELM interface back on eBay :D

#929 cragger89

cragger89

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 76 posts
  • Name: Craig
  • Ford Model: Mk3 Mondeo Ghia, 2.0l
  • Year: 2006
  • Location: Lincolnshire

Posted 09 December 2012 - 03:01 PM

Oh, ignore me - when I said I was reading the instructions to the tee, I was actually reading through a pair of reading glasses made of dirty socks.

Prat.

#930 .Ryan

.Ryan

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 735 posts
  • Name: Rhino
  • Ford Model: Focus Zetec S
  • Year: 2009
  • Location: Lancashire

Posted 09 December 2012 - 04:12 PM

I've not had this upgrade done yet (crap with technical stuff) but I've noticed that whey cycling through the different bits of information, the display is slow to change (almost gradual) and dull.

Any ideas what this could be?

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users