Jump to content


Photo

Guide For Focus Mk2/mk2.5 C-Max/kuga ~Elm 327 Cable And Ff2 Program

translating

  • Please log in to reply
2208 replies to this topic

#961 Daz-ST

Daz-ST

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Ford Model: Focus ST 225
  • Location: Lancashire

Posted 12 December 2012 - 10:35 AM

Here you go daz, tick these boxes first


nice one Willy
will pop back out
got it working fine enable dds so far

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#962 Daz-ST

Daz-ST

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Ford Model: Focus ST 225
  • Location: Lancashire

Posted 12 December 2012 - 10:49 AM

great got the autolocking working now

did select eco mode in HEC level 2/3 but that doesn't seem to have worked

#963 Willy

Willy

    Mountune'd 1.0 EcoBoost Titanium (Midnight Sky)

  • FOC Supporters
  • 1,756 posts
  • Name: Willy
  • Ford Model: Fiesta Titanium MP135
  • Year: 2013
  • Location: Sussex
Contributor

Posted 12 December 2012 - 11:02 AM

great got the autolocking working now

did select eco mode in HEC level 2/3 but that doesn't seem to have worked


OK here's where you want to go Daz.

HECprocPAGE2.JPG

Make sure you have a fully charged battery as the update takes about 40 minutes.

Turn off everything like anti virus, screen saver, wifi, power options as the laptop must stay on without any interruptions.

#964 Daz-ST

Daz-ST

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Ford Model: Focus ST 225
  • Location: Lancashire

Posted 12 December 2012 - 11:04 AM

OK here's where you want to go Daz.

HECprocPAGE2.JPG

Make sure you have a fully charged battery as the update takes about 40 minutes.


Turn off everything like anti virus, screen saver, wifi, power options as the laptop must stay on without any interruptions.

what does that do Willy
only other thing I have noticed it says I am doing 11 mpg on the trip
do you just reset it

#965 Willy

Willy

    Mountune'd 1.0 EcoBoost Titanium (Midnight Sky)

  • FOC Supporters
  • 1,756 posts
  • Name: Willy
  • Ford Model: Fiesta Titanium MP135
  • Year: 2013
  • Location: Sussex
Contributor

Posted 12 December 2012 - 11:23 AM

It updates you speedo cluster to the latest version with enabled eco mode and shift light. I'm guessing you have a facelift as It's only compatible with the facelift.
Your mpg figures will be a bit off for a few weeks as the car has to relearn your driving style.

#966 Daz-ST

Daz-ST

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Ford Model: Focus ST 225
  • Location: Lancashire

Posted 12 December 2012 - 11:58 AM

It updates you speedo cluster to the latest version with enabled eco mode and shift light. I'm guessing you have a facelift as It's only compatible with the facelift.
Your mpg figures will be a bit off for a few weeks as the car has to relearn your driving style.

yeah I have a 59 plate facelift
all sorted and updated.
did crap myself tho because it failed the 1st time and my complete cluster wasn't working but did it again and it completed in 19 min
did turn the laptop screen off half way through for 5 min or so.

is there any info on the eco mode coz it says see manual

#967 Kd372a

Kd372a

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: Focus ST-3
  • Location: Surrey

Posted 12 December 2012 - 03:56 PM

Hi, I have a modified ELM327 device that I've successfully modified my 2011 Focus ST, auto lock, seat belt reminder alarm, etc.
So I decided to try it on my C-Max (58 plate). Well, it will read the GEM info and that’s about it. Can't get the VIN or anything else to work, read configuration. Just get errors. Any ideas welcome, tried a couple of times, Focus ST is fine, same laptop & software ELMConfig 0.2.3, same configuration.
Thanks

#968 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,099 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 12 December 2012 - 07:07 PM

Apparently I do not have permission to download the English version of FF2
I am signed in - what do I need to do?


I asked Steve to take a look at the files , so can you test them now to see if they download /

#969 mrmetallica

mrmetallica

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 268 posts
  • Name: john
  • Ford Model: focus titanium 1.6
  • Year: 2009
  • Location: Greater London

Posted 12 December 2012 - 07:13 PM

I asked Steve to take a look at the files , so can you test them now to see if they download /



still the same

#970 Daz-ST

Daz-ST

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Ford Model: Focus ST 225
  • Location: Lancashire

Posted 12 December 2012 - 11:03 PM

Is there a setting for the autolocking if you stop and open say passenger door for it to relock again when you driving off without switching off and on again

#971 nuno8210

nuno8210

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 49 posts
  • Ford Model: Focus
  • Location: Other / Non-UK

Posted 13 December 2012 - 01:14 AM

Is there a setting for the autolocking if you stop and open say passenger door for it to relock again when you driving off without switching off and on again


It will auto relock when you drive faster then the selected speed if you check the "auto relocking" box.

#972 Daz-ST

Daz-ST

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Ford Model: Focus ST 225
  • Location: Lancashire

Posted 13 December 2012 - 03:10 AM

It will auto relock when you drive faster then the selected speed if you check the "auto relocking" box.

Pretty sure i have that ticked already will check tomorrow

#973 cragger89

cragger89

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 76 posts
  • Name: Craig
  • Ford Model: Mk3 Mondeo Ghia, 2.0l
  • Year: 2006
  • Location: Lincolnshire

Posted 13 December 2012 - 11:50 AM

As my car has Eco mode (since programming the first time round at the weekend) does this mean I don't need to run the update?

Only asking as I do not have the green arrow, but not necessarily going to do anything as a full software update if it isn't going to actually benefit me at all.

#974 Richiemac

Richiemac

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 193 posts
  • Name: Richard
  • Ford Model: Focus 2014 1.6 tdci + S max 2011
  • Year: 2014
  • Location: Ireland

Posted 13 December 2012 - 01:05 PM

Have you marked the ' shift up indicator ' option..... Configuration / page 1 / ELM Config ?

#975 cragger89

cragger89

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 76 posts
  • Name: Craig
  • Ford Model: Mk3 Mondeo Ghia, 2.0l
  • Year: 2006
  • Location: Lincolnshire

Posted 13 December 2012 - 01:08 PM

In all honesty, I've probably neglected to do that.

When the cable arrives on loan from Lenny I shall take a closer look.

I don't even use the Eco mode, I just like lights coming on. I like to feel like I'm a pilot when I drive....

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users