Jump to content


Show
Photo

Guide For Focus Mk2/mk2.5 C-Max/kuga ~Elm 327 Cable And Ff2 Program

translating

  • Please log in to reply
2104 replies to this topic

#976 james_60

james_60

    Too much time on the boards

  • FOC Supporters
  • 970 posts
  • Name: Jamie
  • Ford Model: 2013 Focus Titanium X 1.6TDCI 115BHP
  • Year: 2013
  • Location: Worcestershire

Posted 13 December 2012 - 01:40 PM

fine ignore me :-(

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#977 Lenny

Lenny

    Retired Moderator

  • FOC Supporters
  • 9,241 posts
  • Name: Leonard
  • Ford Model: Focus ZetecS
  • Year: 2010
  • Location: Ireland
Contributor

Posted 13 December 2012 - 01:45 PM

In all honesty, I've probably neglected to do that.

When the cable arrives on loan from Lenny I shall take a closer look.

I don't even use the Eco mode, I just like lights coming on. I like to feel like I'm a pilot when I drive....


Modified Elm327 dispatch via tracked mail today mate,
Will arrive with you on tuesday 18th at the latest.

#978 cragger89

cragger89

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 60 posts
  • Ford Model: 2011 Focus Zetec Sport MK 2.5
  • Year: 2011
  • Location: Lincolnshire

Posted 13 December 2012 - 03:12 PM

Cheers Len mate I got your PM just now.

Is there an option on the software to generate screenwash? Not kidding, have gone through 2 5l bottles since I've picked this car up :D

#979 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,099 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 13 December 2012 - 04:40 PM

Ok i have re-added the uploads to ELM-FF2 English and FDS , if some one wants to test the downloads on Post 1 of this thread.

#980 Richiemac

Richiemac

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 193 posts
  • Name: Richard
  • Ford Model: Focus 2014 1.6 tdci + S max 2007
  • Year: 2014
  • Location: Ireland

Posted 13 December 2012 - 04:43 PM

Ok i have re-added the uploads to ELM-FF2 English and FDS , if some one wants to test the downloads on Post 1 of this thread.


Working fine for me Preee ......... :)

#981 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,099 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 13 December 2012 - 04:53 PM

Working fine for me Preee ......... :)


Thanks Richie for testing

#982 StanH

StanH

    Feet Under The Table

  • FOC Supporters
  • 186 posts
  • Ford Model: Focus Ghia 1.6 Petrol
  • Year: 2006
  • Location: Sussex

Posted 13 December 2012 - 05:02 PM

OK for me too, thanks

#983 Kd372a

Kd372a

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: Focus ST-3
  • Location: Surrey

Posted 13 December 2012 - 05:26 PM

Can anyone suggest a reason why a modified device works fine on a Focus and very partially on a C-MAX?
I did post a question on page 65.

#984 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,099 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 13 December 2012 - 05:31 PM

Can anyone suggest a reason why a modified device works fine on a Focus and very partially on a C-MAX?
I did post a question on page 65.


I have never been able to to test on a C-Max so can't help sorry

#985 Kd372a

Kd372a

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: Focus ST-3
  • Location: Surrey

Posted 13 December 2012 - 05:35 PM

Thanks for your reply. Are there any C-Max owners out there?

#986 haralabosg

haralabosg

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 14 posts
  • Ford Model: FORD C-MAX 1.6 Ti-VCT
  • Year: 2007
  • Location: Other / Non-UK

Posted 13 December 2012 - 07:03 PM

Thanks for your reply. Are there any C-Max owners out there?


Good afternoon from Greece. I modified the adapter (per page 1 instructions ) and with ELMConfig i enable the autolock, instant concumption in my C-MAX pre-facelift model. Also i disable some features than previously were enabled by mistake with FORD IDS when were trying to enable cruice control.
Note : i use ELMConfig 0.1.2.1b version. (the previous one) . I have not test 0.2.3 yet....

#987 Lenny

Lenny

    Retired Moderator

  • FOC Supporters
  • 9,241 posts
  • Name: Leonard
  • Ford Model: Focus ZetecS
  • Year: 2010
  • Location: Ireland
Contributor

Posted 14 December 2012 - 08:37 AM

Cheers Len mate I got your PM just now.

Is there an option on the software to generate screenwash? Not kidding, have gone through 2 5l bottles since I've picked this car up :D

If you upgrade your washer jets to the mist type they will save your screen wash quite a bit.
And if you use cleaner in the tank instead of just waster then the mist jets turn it to foam which has great costic style cleaning results and will last much longer.
Check my fitting guide in the list below my post for fitting and to discuss this topic further in the mist jet fitting guide thread.
You may also require some new wiper blades to help clear the windscreen, fitting guide also in the below list.

#988 Daz-ST

Daz-ST

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Ford Model: Focus ST 225
  • Location: Lancashire

Posted 14 December 2012 - 09:21 AM

Does anyone know why my distant to empty is miles out since i activated the following
Dds
Autolock
Eco mode
Shift up

I have 3/4 of a tank and says i have 275 miles remaining. When i only get about 220 to a full tank normally

The mpg is right with about 21-23 mpg

#989 Kd372a

Kd372a

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: Focus ST-3
  • Location: Surrey

Posted 14 December 2012 - 09:26 AM

Must be because you enabled ECO mode :D

#990 Richiemac

Richiemac

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 193 posts
  • Name: Richard
  • Ford Model: Focus 2014 1.6 tdci + S max 2007
  • Year: 2014
  • Location: Ireland

Posted 14 December 2012 - 01:28 PM

Does anyone know why my distant to empty is miles out since i activated the following
Dds
Autolock
Eco mode
Shift up

I have 3/4 of a tank and says i have 275 miles remaining. When i only get about 220 to a full tank normally

The mpg is right with about 21-23 mpg



It will settle down after a few fill ups.............don't worry.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users