Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Discounted Car Insurance: Owners Club insurance could save you money on your car insurance. Get a quote

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

Ford Car Parts: View All ford car parts by category. Look for Ford Car Parts now!


Stewbold

Sat Nav Problem

9 posts in this topic

Hi

First post to this forum (I think!). Hi all

Proud owner of a new 1L Ecoboost Titanium. Love it in every way.

We got the built in sat nav as one of the added extras, but it seems to be faulty. There is an intermittent "no GPS" message in the display which renders the unit unusable. I will take it back to the dealer as its only 6 days old but has anyone come across this issue? Possibly a lose wire or faulty connector as the fault is intermittent. Is there such a thing as a manual for the sat nav - a couple of pages in the owners handbook doesn't really do it justice.

On to the car itself, it is really smooth and quiet compared to our previous one (a 2010 1.6TDCI Fiesta). The gear ratios appear to be much higher and so far pretty pleased with its MPG (I got an average of over 46 MPG on a 450 mile round trip over the weekend of mainly motorway driving) This compares to about 55 from the diesel, but it was very cold and the engine only hap 20 miles on the clock before the journey. Even liking the Sync!

Thank you

Stewart

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

It could be either the GPS aerial is not connected properly or there is a problem with the configuration of the nav unit.

Stewbold likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you get this sorted Stewart? Also, did you get my pm...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Benjamin

Have replied to your PM and sent a seperate email to you with the requested photos. For the benefit of others, the Sat Nav "No GPS" problem seems to have fixed itself after Ford couldn't find a fault.

Regards

Stewart

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Benjamin

Have replied to your PM and sent a seperate email to you with the requested photos. For the benefit of others, the Sat Nav "No GPS" problem seems to have fixed itself after Ford couldn't find a fault.

Regards

Stewart

Hi Stewart,

Drove home in mine yesterday, woo hoo!!! Is your sat nav all OK still?

Reference your query on sat nav book, my owners manual has 5 pages on the sat nav, and the dealer gave me an actual book for "Navigation System Owners Manual", but i think its the wrong one. So i will contact them and ask. I recall you saying your owners book only having 2 pages, let us know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Torchwood.

The Satnav is still fine at the moment, so hopefully now all sorted.

Re the book, you are quite right mine also has 5 pages but they are not very comprehensive. I never got the Navigation Owners Manual. Could you let me have the full name/ref no when you get the right one?

How are you liking the car? I previously had the pre facelift Titanium and the new one definately feels like a step up.

Thanks

Stewart

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Torchwood.

The Satnav is still fine at the moment, so hopefully now all sorted.

Re the book, you are quite right mine also has 5 pages but they are not very comprehensive. I never got the Navigation Owners Manual. Could you let me have the full name/ref no when you get the right one?

How are you liking the car? I previously had the pre facelift Titanium and the new one definately feels like a step up.

Thanks

Stewart

Car is lovely, the sat nav worked fine, and is great how it is linked to the rear park sensors in reverse mode. I had the pre face-lift Sport, but this is a real step up.. Once i get a few issues sorted i will be happier.

Yes as soon as i get confirmation on the nav book i will let you know... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

I have a 2014 Fiesta ST2 and after 1700 miles I got a "No GPS" message and no map accuracy. The local main dealer replaced a component under warranty but after 2 weeks this too has failed. It's going back again shortly. I have seen on web searches that this appears to be a common fault.

Any ways to overcome it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now