Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Ford Fair 2016: Tickets and stand passes are now available to purchase. More info here.

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Sign in to follow this  
Followers 0
Zippy

Immobiliser light?

2 posts in this topic

Earlier on today, I noticed a light flashing as I drove along the road, a red dot continuously flashing in/out. I don't know much about cars, but I'm taking this to be the engine immobiliser light? as it was in that region, where the alarm dot flahes, shouldn't it disable and stay off, as soon as you start the car? I found it kinda freaky, but continued the short distance to the supermarket anyway, where upon leaving there all was back to normal, no lights flashing when driving.

This is the first time I've noticed it, and am now a little worried incase it's some kinda fault and it means the immobiliser isn't working like it ought to be.

Can anyone enlighten me? is this something to worry about?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Earlier on today, I noticed a light flashing as I drove along the road, a red dot continuously flashing in/out. I don't know much about cars, but I'm taking this to be the engine immobiliser light? as it was in that region, where the alarm dot flahes, shouldn't it disable and stay off, as soon as you start the car? I found it kinda freaky, but continued the short distance to the supermarket anyway, where upon leaving there all was back to normal, no lights flashing when driving.

This is the first time I've noticed it, and am now a little worried incase it's some kinda fault and it means the immobiliser isn't working like it ought to be.

Can anyone enlighten me? is this something to worry about?

had the same thing on my car a few days ago, switched off and it disappeared, not had it since but made a note for my 12 week check up, if it happens again will go to dealer before the check date.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0