Jump to content


Photo

Ford Escort 1600 Ghia 1987


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 del54

del54

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: gary
  • Ford Model: ford escort 1600 ghia
  • Year: 1987
  • Location: London

Posted 05 August 2014 - 08:01 PM

hi I brought escort above it wont idle it has to run on choke all the time cvh engine help anyone



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 AJRTDDI

AJRTDDI

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 261 posts
  • Name: antony
  • Ford Model: 1.8 TDDi
  • Year: 2000
  • Location: West Midlands

Posted 06 August 2014 - 11:35 AM

Cheak plugs see if it's runing rich or lean if it's ok increase the idle alittle and get a timeing light?

Sent from my HTC One X using Ford OC mobile app

#3 del54

del54

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: gary
  • Ford Model: ford escort 1600 ghia
  • Year: 1987
  • Location: London

Posted 06 August 2014 - 04:26 PM

hi I have tried that I think its something to do with carb I have found out the past owner played about with it soon as engine is hot it wont run with out choke when you drive it missis splutters then once you going just low speed :angry:



#4 vinnyvangough

vinnyvangough

    Ford Enthusiast

  • Moderator
  • 2,325 posts
  • Name: Steve
  • Ford Model: 2003 Focus TDCi, Escort Mk6 RS2000, Mk2
  • Year: 2003
  • Location: Devon

Posted 06 August 2014 - 09:53 PM

Sounds like the carb is pretty messed up. Take it to someone who knows what they are doing and get them to set it up.



#5 AJRTDDI

AJRTDDI

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 261 posts
  • Name: antony
  • Ford Model: 1.8 TDDi
  • Year: 2000
  • Location: West Midlands

Posted 06 August 2014 - 10:09 PM

I have a 1.4 carb from my mk4 run perfect never even needed a choke

Sent from my HTC One X using Ford OC mobile app

#6 del54

del54

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: gary
  • Ford Model: ford escort 1600 ghia
  • Year: 1987
  • Location: London

Posted 07 August 2014 - 08:15 PM

have found the idle cut off valve solenoid missing found wire down the back of engine that what you get buying car running rough the last owner sold because of this thanks for you help :D



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users