• 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


hearbear

Non Starter

3 posts in this topic

Just joined so please be kind to me 1996 1250 zetec fiesta daughter went into a shop came out and the car would no fire up. Car would crank over ok, towed the car home the next day after trying to start again no joy on the way the rope snapped and the lad I was towing stuck it in gear and let the clutch up and it fired up staight away and drove home ok. When at home check the battery connections ok car would start of the key no problem now. Next morning would not fire again stuck a jump on it and stiill not starting so that is where I am just now.

Cheers George

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

could be some sort of ecu or coil problem but saying that could be something to do with the cold start system does it fire up on the key ok when its warm or been ran for a bit if so i would say it was the cold start

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just joined so please be kind to me 1996 1250 zetec fiesta daughter went into a shop came out and the car would no fire up. Car would crank over ok, towed the car home the next day after trying to start again no joy on the way the rope snapped and the lad I was towing stuck it in gear and let the clutch up and it fired up staight away and drove home ok. When at home check the battery connections ok car would start of the key no problem now. Next morning would not fire again stuck a jump on it and stiill not starting so that is where I am just now.

Cheers George

I have a similar problem with 1997 1.3LS, due to the fuel pump operating intermittently at start up. How to tell? With radio off and in as quiet a spot as possible, turn on the ignition, BUT NOT TO TURN OVER THE ENGINE. You should hear the faint click of a relay operating, followed immediately by the 'buzz' of the fuel pump for about 1 second. With my fiesta, if that happens, it starts first time. If the relay clicks but is not followed by the buzz of the fuel pump, then it will not start however long I try for. Go back to it a few hours later and it starts! What I have noticed is the problem is more frequent when it's cold.

Cheers John

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now