Jump to content


Show
Photo

Esp And Abs Indicator Lights


  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 wiwi35

wiwi35

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 17 posts
  • Name: wilfried
  • Ford Model: kuga titanium 4*2 136ch de 2008
  • Year: 2008
  • Location: Cheshire

Posted 02 May 2013 - 03:06 PM

Hello to all
equipment for information: I have a ford kuga 4x2 2.0TDCi 2008
here is my problem:
after checking by mistake elmconfig in BCM configuration
box kuga 0:4 x2 drive, and DDS
error message on the dashboard and appearance ESP and ABS warning light on permanently
No backup made
I have a suavegarde another kuga a friend the same but the rewriting does not work.
0 kuga box is not checked in reading.
3 error messages in DTC: C276, E0 --- C2769, U0102 --- E0, E0
What do you think?
sorry but my english is not perfect

Attached Thumbnails

  • 8defautenbcm.png
  • 9defautenbcm.png
  • 10defautenbcm.png
  • 11moduleprocedure.png


Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,098 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 02 May 2013 - 05:24 PM

Go here

 

Enter your VIN number , see if will let you get your AS_BUILT then load the AS_BUILT and save to your car to restore the car defaults

save the AS_BUILT data to Notepad and keep safe if you can get it.

http://www.motorcraf...call&nomenu=yes

 

If this work's please remember to do Page backups when using ELMconfig.



#3 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,098 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 02 May 2013 - 05:36 PM

Sorry just looking at this i can't see in ELMconfig where to load AS_BUILT so this idea may not work.



#4 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,098 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 02 May 2013 - 05:45 PM

You could always have a look at this program see if you can use this to load the as_built.

Attached File  FDS.zip   135.19KB   75 downloads

 



#5 wiwi35

wiwi35

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 17 posts
  • Name: wilfried
  • Ford Model: kuga titanium 4*2 136ch de 2008
  • Year: 2008
  • Location: Cheshire

Posted 03 May 2013 - 07:13 AM

software installation and after reading it gives these impressions screens below.
Sorry I hid some data because I do not know if this is exploitable by dishonest persons outside the site. I think you understand me.
What to do now to read this??
I did not backup??
can you give me the procedure to save before eventual change that seems fair.
thank you for your interest in my mechanical problem

 

Attached Thumbnails

  • GEM BUILT DATA ET READ VL ORIGINALE POUR SITE.png
  • HEC BUILT DATA ET READ VL ORIGINALE POUR SITE.png
  • LECTURE DTC ORIGINAL POUR SITE.png
  • AS BUILT 1 COMPLET POUR SITE.png


#6 wiwi35

wiwi35

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 17 posts
  • Name: wilfried
  • Ford Model: kuga titanium 4*2 136ch de 2008
  • Year: 2008
  • Location: Cheshire

Posted 03 May 2013 - 12:49 PM

I managed to have my as built VIN request with my motorcraftservice.com.
I save in text format
What should I do now?



#7 wiwi35

wiwi35

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 17 posts
  • Name: wilfried
  • Ford Model: kuga titanium 4*2 136ch de 2008
  • Year: 2008
  • Location: Cheshire

Posted 03 May 2013 - 01:32 PM

I put my original built, I found that everything is delivered as the original except that both lights are still there. On the software elmconfig DDS is always checked and ford, he is not??? weird
still same error elmconfig and impossible to erase.



#8 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,098 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 03 May 2013 - 01:47 PM

Ok

With FDS try and un-tick DDS then save to car , disconnect and the re-connect see if that clears it , you could also try the Restart module function to see if that clears the fault.



#9 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,098 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 03 May 2013 - 01:50 PM

You could also try the English  version of ELM-FF2 on the first page of my guide see if that helps.



#10 wiwi35

wiwi35

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 17 posts
  • Name: wilfried
  • Ford Model: kuga titanium 4*2 136ch de 2008
  • Year: 2008
  • Location: Cheshire

Posted 03 May 2013 - 01:55 PM

impossible to click on load or save left, is this normal?

Attached Thumbnails

  • gem impossible cliquer.png


#11 wiwi35

wiwi35

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 17 posts
  • Name: wilfried
  • Ford Model: kuga titanium 4*2 136ch de 2008
  • Year: 2008
  • Location: Cheshire

Posted 03 May 2013 - 02:04 PM

DDS isn t check on FDS but only on elmconfig



#12 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,098 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 03 May 2013 - 02:31 PM

DDS isn t check on FDS but only on elmconfig

 

Then try and check it and save , then dissconnect then go back and see if you can then un-check it , it might just be a glitch where is stuck , three programs you could try all three to remove click/un-click maybe one might remove the error.



#13 wiwi35

wiwi35

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 17 posts
  • Name: wilfried
  • Ford Model: kuga titanium 4*2 136ch de 2008
  • Year: 2008
  • Location: Cheshire

Posted 03 May 2013 - 02:44 PM

ok I'll try to recheck and record and see if it unlocks the module on elmconfig

on FDS i don't know



#14 wiwi35

wiwi35

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 17 posts
  • Name: wilfried
  • Ford Model: kuga titanium 4*2 136ch de 2008
  • Year: 2008
  • Location: Cheshire

Posted 04 May 2013 - 08:19 PM

no communication with IPC module is faulty. Even a colleague with a suitcase can not correct that the kuga is 4 * 4 * 4 instead of 2.
I was looking for a solution contnue



#15 wiwi35

wiwi35

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 17 posts
  • Name: wilfried
  • Ford Model: kuga titanium 4*2 136ch de 2008
  • Year: 2008
  • Location: Cheshire

Posted 06 May 2013 - 08:31 PM

with FF2 and elmconfig I do not manage to reset the IPC module

do you know the solfware FOCOM Apparently it would be the most appropriate????



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users