Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


Struggle to start and loss of power


Tony Sutherland
 Share

Recommended Posts

Hi

I purchased a Ford Focus titanium X 2011 nearly 6 months ago and have had a few problems with it. The car was sent back to the garage a few weeks ago to replace the clutch and flywheel due to the previous owner, but the garage knew about that just after I bought the car so it wasn't my doing. 

However I'm getting more problems yet again. The car now really struggles to start, sometimes it takes two attempts to start. The starter keeps turning over and over around, sometimes 8 -10 seconds then eventually starts extremely roughly, but occasionally the car will just start straight away. After starting, there has been a squealing noise for the first 5 seconds or so once the engine has started, which has only happened around 4 times in the last week or two. 

When driving off the car jolts back and forth very forcefully and I have the sensation of losing power in lower gears when I try and get up to speed (only up to 30mph). I also heard a spluttering noise this week when maintaining a constant speed and when accelerating. On that same day, the car took around 15 minutes to get from cold then suddenly went up to a normal temperature. Help! Is this the one issue or am I dealing with a few mishaps? Have I bought a dud car?? 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership