Jump to content


Show
Photo

Help Fitting Mk1 Mudflaps


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 mrHman

mrHman

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 22 posts
  • Name: harmeet
  • Ford Model: Focus 1.6
  • Year: 2004
  • Location: London

Posted 23 June 2013 - 03:40 PM

Hey ppl, installed my genuine ford mudflaps today for the rear with no issues. However I need help with the fronts...the metal clips just keep sliding off whenever I fix them on. E.g. if I move the mudflap then it will slide off....not sure if im doing it right.....anyone got any guides or pictures?

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 6,901 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 23 June 2013 - 05:35 PM

bash the clip off the car with a hammer so its a snug fit before tightening the bolt



#3 mrHman

mrHman

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 22 posts
  • Name: harmeet
  • Ford Model: Focus 1.6
  • Year: 2004
  • Location: London

Posted 23 June 2013 - 06:07 PM

i tried that but that damned clip just keeps sliding off...Its not like the rear which has more metal on the body to clip onto. It has a really thin (prob 1cm) of metal around the wheel arch for the clip to hold on to.



#4 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 6,901 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 23 June 2013 - 07:33 PM

i had the same issue i had to bend the clip so the two points were almost touching at the front then attatch otherwise it will keep sliding off



#5 mrHman

mrHman

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 22 posts
  • Name: harmeet
  • Ford Model: Focus 1.6
  • Year: 2004
  • Location: London

Posted 24 June 2013 - 01:36 PM

Thanks followed ur advice and now it fits properly

#6 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 6,901 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 24 June 2013 - 02:21 PM

took me ages to figure that out the first time round till i realised all the clips were set to the size needed for the rear wheres theres more to grab onto i must have refitted them half a dozen times before realising lol



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users