Jump to content


Photo

Audio System Issue


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 milzy91

milzy91

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 2 posts
  • Location:

Posted 12 July 2014 - 10:41 AM

Hi i have a 2009 ford focus zetec 100 with cd 6000 audio system

I cant seem to get to aux, everything i press it, it goes to radio automatically

The TP is highlighted with a box around it

Randomly says 1 hour sometimes

Thanks


Sent from my iPhone using Ford OC

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 15,283 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: Focus mk2 1.8 TDCI Sport
  • Year: 2007
  • Location: Devon
Contributor

Posted 12 July 2014 - 07:27 PM

TP refers to Traffic Programme, basically while this icon is visible your radio will pause CD playback/Aux input and jump to a local radio channel which is broadcasting traffic reports/delay notifications.

You can switch this off in the radio menu.

Concerning your AUX problems, do you actually have an aux connection installed in your car?

The 1 hour notification could point to a problem with the wiring from the ignition system which results in the radio jumping to battery power, the 1 hour feature is designed to avoid the radio remaining on after the ignition is off hence draining the battery.

You may want to check the wiring loom or even the alternator output.

Do you ever get a slight loss of power in the engine which corresponds with the 1 hour function jumping on?

Are you only seeing this message when the ignition is off and you turn the radio on?, if so this is perfectly normal.



#3 milzy91

milzy91

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 2 posts
  • Location:

Posted 26 July 2014 - 09:01 PM

TP refers to Traffic Programme, basically while this icon is visible your radio will pause CD playback/Aux input and jump to a local radio channel which is broadcasting traffic reports/delay notifications.

You can switch this off in the radio menu.

Concerning your AUX problems, do you actually have an aux connection installed in your car?

The 1 hour notification could point to a problem with the wiring from the ignition system which results in the radio jumping to battery power, the 1 hour feature is designed to avoid the radio remaining on after the ignition is off hence draining the battery.

You may want to check the wiring loom or even the alternator output.

Do you ever get a slight loss of power in the engine which corresponds with the 1 hour function jumping on?

Are you only seeing this message when the ignition is off and you turn the radio on?, if so this is perfectly normal.

thank you for your reply, ive managed to get it fixed by holding down the power button to reset and it started working again perfectly normal :D




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users