Jump to content


Show
Photo
- - - - -

Fiesta St With Bluefin Remap


  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#1 funkylad

funkylad

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 36 posts
  • Name: ryan
  • Ford Model: fiesta ST-3
  • Year: 2014
  • Location: Nottinghamshire

Posted 07 July 2013 - 09:31 PM

Has anyone else bought the superchips bluefin for the fiesta ST and having problems with it ??



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 FOCA

FOCA

    Feet on the table

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 2,640 posts
  • Name: FOCA
  • Ford Model: Mondeo Mk3 Sleeper 194 flb.p.t.
  • Year: Non
  • Location: Scotland
Contributor

Posted 07 July 2013 - 11:13 PM

What problems are you having?



#3 funkylad

funkylad

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 36 posts
  • Name: ryan
  • Ford Model: fiesta ST-3
  • Year: 2014
  • Location: Nottinghamshire

Posted 08 July 2013 - 08:01 AM

Problems im having is it hesitates to give ya the power when you put your foot down,then all of a sudden it kicks in.its not smooth like it was before the bluefin. I am seriously thinking of putting the original prog back in.



#4 cuke

cuke

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 728 posts
  • Name: Chris
  • Ford Model: Mk3 Focus Titanium X
  • Year: 2011
  • Location: Sussex

Posted 08 July 2013 - 09:17 AM

Hi, might be a good idea to contact Superchips first. However you could always perform a re-flash just to see if it didn't come across fully..



#5 funkylad

funkylad

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 36 posts
  • Name: ryan
  • Ford Model: fiesta ST-3
  • Year: 2014
  • Location: Nottinghamshire

Posted 08 July 2013 - 08:05 PM

wouldnt it of said when i plugged the bluefin that it had not flashed correctly ? 



#6 cuke

cuke

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 728 posts
  • Name: Chris
  • Ford Model: Mk3 Focus Titanium X
  • Year: 2011
  • Location: Sussex

Posted 08 July 2013 - 08:25 PM

Possibly, so have you contacted Superchips yet, I'd be on the phone to them straight away if I was you instead of looking for answers here..



#7 funkylad

funkylad

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 36 posts
  • Name: ryan
  • Ford Model: fiesta ST-3
  • Year: 2014
  • Location: Nottinghamshire

Posted 08 July 2013 - 08:33 PM

i have contacted them! And basically got told they have tested it on all there ST's and not had a problem what so ever.Just thought with this being a Ford Forum,someone else might be having the same issue



#8 FOCA

FOCA

    Feet on the table

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 2,640 posts
  • Name: FOCA
  • Ford Model: Mondeo Mk3 Sleeper 194 flb.p.t.
  • Year: Non
  • Location: Scotland
Contributor

Posted 09 July 2013 - 12:17 AM

i have contacted them! And basically got told they have tested it on all there ST's and not had a problem what so ever.Just thought with this being a Ford Forum,someone else might be having the same issue

Have you any other modifications to your car?



#9 welshy_maverick

welshy_maverick

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 271 posts
  • Name: Welshy
  • Ford Model: Fiesta ST-2 Frozen White
  • Year: 2013
  • Location: Bedfordshire
Contributor

Posted 09 July 2013 - 06:26 AM

Thanks for this useful post, Im getting an ST at the end of the month so please keep us updated as I would like to purchase the bluefin too but will wait to see if you can resolve your problems first. It says you gain 38BHP and 54ft/lb torque so well worth it if you can get it up and running. Do keep us informed. Good Luck.



#10 b1g_dav3

b1g_dav3

    Ford Enthusiast

  • Moderator
  • 2,514 posts
  • Name: David
  • Ford Model: Fiesta Zetec S TDCi
  • Year: 2013
  • Location: Lancashire
Contributor

Posted 09 July 2013 - 07:15 PM

I was considering getting it, but thought it's a bit pointless for my needs. Curve's seem fine, so maybe it's an issue either with your car or the flash? Restore to stock and then reflash it?



#11 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 14,471 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: Focus mk2 1.8 TDCI Sport
  • Year: 2007
  • Location: Devon
Contributor

Posted 09 July 2013 - 07:38 PM

Try disconnecting the battery for 20-30 minutes to reset the ECU and give the car a good run at various road speeds so your driving style is relearned.

#12 AistairS

AistairS

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Name: Alistair
  • Ford Model: Fiesta
  • Year: 2013
  • Location: Lanarkshire

Posted 13 July 2013 - 06:11 PM

Problems im having is it hesitates to give ya the power when you put your foot down,then all of a sudden it kicks in.its not smooth like it was before the bluefin. I am seriously thinking of putting the original prog back in.

I have this issue!

 

I put the bluefin on my ST-2 & am having this issue.

 

If I put my foot hard down there is like a lag or delay.  I think I will flash back now & go for a test drive.

 

UPDATE


When I plugged the Bluefin back it it confirmed that their remap was installed.  I have now flashed it back to the default map & took it for a short drive.  No lag delay when I put my foot down.  Going to return it within the 7 days for a refund.  A bit disappointing tbh :(



#13 funkylad

funkylad

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 36 posts
  • Name: ryan
  • Ford Model: fiesta ST-3
  • Year: 2014
  • Location: Nottinghamshire

Posted 13 July 2013 - 06:59 PM

Ok quick update guys on the bluefin! I have been in contact with superchips and on friday i got a new repmap, installed it this morning and took it out for a test drive and everything now seems good!

So maybe they have sorted it out cos they were sick of me on the phone every day lol  :rolleyes:

 

So all thats having the same problem i was, get in contact with them - 01280 816781 option 4 for technical



#14 AistairS

AistairS

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Name: Alistair
  • Ford Model: Fiesta
  • Year: 2013
  • Location: Lanarkshire

Posted 13 July 2013 - 07:09 PM

Ok quick update guys on the bluefin! I have been in contact with superchips and on friday i got a new repmap, installed it this morning and took it out for a test drive and everything now seems good!

So maybe they have sorted it out cos they were sick of me on the phone every day lol  :rolleyes:

 

So all thats having the same problem i was, get in contact with them - 01280 816781 option 4 for technical

Thanks for the update.  How did they get the remap to you?  Did you just have to  reconnect the bluefin to your PC?



#15 funkylad

funkylad

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 36 posts
  • Name: ryan
  • Ford Model: fiesta ST-3
  • Year: 2014
  • Location: Nottinghamshire

Posted 13 July 2013 - 07:15 PM

I had to put the original prog back in, then plug the bluefin into the pc for it to send a updated remap. Maybe if you plug yours there could well be a new remap waiting.. But before doing that i would advise you to plug it into the car first and restore to the original setting



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users