Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


Rear parking sensors


dfoord
 Share

Recommended Posts

Hello all you brains out there

 

My parking sensors have stopped

all i get when i select Reverse is a long beep then nothing until i turn off engine then the next time i start and select reverse a long beep then nothing Etc Etc

does anyone know if i unplugged all of the sensors and then tried reverse should i still hear a beep or not ?

i am assuming that if i took it to a garage it might be expensive ?

is there any way i can test the Parking aid module ?

I've tried a code reader and no codes stored and I've tried the dash self test 

obviously I've cleaned sensors 

any help?thoughts would be fantastic

Focus 2.0 titanium automatic 

 

Link to comment
Share on other sites

Had a similar issue with mine, I selected reverse with ignition on I then unplugged each sensor in turn until the constant beep went off, I managed to find the sensor that was playing up by putting my hand over each sensor in turn popped it out of the bumper gave it good clean put it all back together and it solved the problem 

Link to comment
Share on other sites

Select reverse with ignition on get down on hands and knees and put ear to each sensor a healthy sensor emits a ticking noise .......

Link to comment
Share on other sites

Thanks for the replies but i have cleaned them taken them out etc etc

my car is automatic so can't leave it reverse (scares me)

i have 1 beep which lasts for 3 seconds then no noise 

thats why i was wondering if it was a fault with the Parking aid module but don't want to waste £50 on a replacement

Link to comment
Share on other sites


1 hour ago, dfoord said:

Thanks for the replies but i have cleaned them taken them out etc etc

my car is automatic so can't leave it reverse (scares me)

i have 1 beep which lasts for 3 seconds then no noise 

thats why i was wondering if it was a fault with the Parking aid module but don't want to waste £50 on a replacement

When he said put it in reverse with the ignition on he doesn't mean with the car running, turn the key till your dash lights come on, then select reverse (it's one position before you actually start the car, position 2 if I remember correctly)

Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, Russ said:

When he said put it in reverse with the ignition on he doesn't mean with the car running, turn the key till your dash lights come on, then select reverse (it's one position before you actually start the car, position 2 if I remember correctly)

Its an automatic so gear lever will not move unless engine is running 

Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, Russ said:

When he said put it in reverse with the ignition on he doesn't mean with the car running, turn the key till your dash lights come on, then select reverse (it's one position before you actually start the car, position 2 if I remember correctly)

well I'm bad 

i just did it key to pos 2 lever moved to rev

3 out of 4 sensors were clicking

so i have a bad sensor ?

 

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, dfoord said:

well I'm bad 

i just did it key to pos 2 lever moved to rev

3 out of 4 sensors were clicking

so i have a bad sensor ?

 

Yeah had to put foot on brake pedal to get lever to move

well i learnt something everyday whoo hoo

thanks Russ you are a diamond 

it would be nice if i could get a new sensor colour coded ? or it will have to be 1 odd black one 

thanks again

Link to comment
Share on other sites


  • 3 years later...
On 2/18/2020 at 7:01 AM, shumani Munarini said:

my ford focus 2015 model packing sensor not working when i turn the ignition on it says "packing sensor malfunction needs services" any idea on whats might wrong?

If you’ve got an elm cable and forscan. It will tell you the problem. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership