Jump to content


Show
Photo

MK3 MONDEO ENGINE MANAGEMENT LIGHT


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 wayne

wayne

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 22 posts
  • Ford Model: mondeo
  • Location:

Posted 06 May 2009 - 05:58 PM

around 5 weeks ago my engine management light came on whilst driving the still drove perfectly got home took battery off for 30 mins connected it back up the light as stayed off untill today when its come on again whilst driving i took battery off again drove the car too work and back and to the supermarket and its fine the lights stayed off...whats causing it to come on like i say its 5 weeks since it last happend but the car drives perfect ..what i have noticed is its using more fuel could it be the lambda sensor but theres two sensors one on the down pipe which looks difficult to remove and one just after the cat which looks easier????..is this my problem??

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 sr-performance

sr-performance

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 147 posts
  • Ford Model: Ford Escort Van TDDI
  • Year: 2014
  • Location:

Posted 18 May 2009 - 11:12 PM

Hi wayne,
have a diagnostic check done, as you've had a fault returning it will be stored in ecu. be cheaper to to this than guess which lamda it is..



steve




www.sr-performance.co.uk

#3 Si-Focus

Si-Focus

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Focus 2Ltr TDCi Titanium
  • Location:

Posted 25 May 2009 - 02:00 PM

HI,

Rule of thumb on the mondeo

if the glow plug light comes on or flashes then its fuel related or injectors that side of the system

if the mil light comes on then its air leak or sensor gone

#4 vroom

vroom

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 29 posts
  • Ford Model: mk3.5 rs 1800 fiests
  • Location:

Posted 15 June 2009 - 11:55 AM

around 5 weeks ago my engine management light came on whilst driving the still drove perfectly got home took battery off for 30 mins connected it back up the light as stayed off untill today when its come on again whilst driving i took battery off again drove the car too work and back and to the supermarket and its fine the lights stayed off...whats causing it to come on like i say its 5 weeks since it last happend but the car drives perfect ..what i have noticed is its using more fuel could it be the lambda sensor but theres two sensors one on the down pipe which looks difficult to remove and one just after the cat which looks easier????..is this my problem??

yes it is the the first sensor on the downpipe tells the ecu the fuel to air ratio mix the second sensor after the cat tells the ecu that the cat is ok as it will sens how much co it produces out


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users