Jump to content


Non Starting

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Ronald



  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: Mondeo Mk 3

Posted 20 September 2010 - 12:26 PM

Can anyone help? Mondeo 2004 2.0L Duratec engine. The engine management and battery light started to flash simultaneously and the engine lost power. Starter does not even swing now. No previous warnings or problems.

Starter, alternator works (tested). Battery full. Light stays on constantly. Can't start vehicle now. If you leave the ignition on for a while, the odometer reading changes to -------.

Petrol engine.

Took vehicle to the Dealership. They reckon the alternator is faulty and the EEC is blown since they don't get any communication from the EEC.
Can this be possible?
Where can I source another EEC? Plese help!

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin


    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,565 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 20 September 2010 - 01:45 PM

are the battery,starter motor and alternator ok ? does the red light in the dash flash or stay a solid light ? if the eml was flashing there would be a fault code in the ecu,get these read to point towards the problem.

#3 reinaldo



  • New Member
  • PipPip
  • 10 posts
  • Ford Model: Ranger

Posted 21 September 2010 - 03:38 AM

The problem might be due to poor connection of fuel pressure sensor.Replace the tin connector with a gold electrical connector.

Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users