Jump to content


Photo

06 Fucus Boot Problem


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Kcook

Kcook

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: 06 ford focus
  • Location: Yorkshire

Posted 23 December 2012 - 11:55 AM

Hi all,
hoping someone can guide me in the right direction, when i am driving and i press the brakes the boot lock opens it only does this when the engine is running.any suggestions will be helpful.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 15,828 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: Focus mk2 1.8 TDCI Sport
  • Year: 2007
  • Location: Devon
Contributor

Posted 23 December 2012 - 11:59 AM

I'd suspect a couple of broken wires in the connections between the car and the hatch.
The insulation can get brittle and cause the wires inside to break and then if condensation gets inside the tube shorts will occur.
You'll want to sort it out reasonably quickly before you burn out the boot lock solenoid.

#3 Kcook

Kcook

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: 06 ford focus
  • Location: Yorkshire

Posted 23 December 2012 - 12:19 PM

Many thanks for the reply, will have a look now as we have a long drive tomorrow, Merry Christmas & thanks again

#4 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 15,828 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: Focus mk2 1.8 TDCI Sport
  • Year: 2007
  • Location: Devon
Contributor

Posted 23 December 2012 - 01:46 PM

Welcome and seasons greetings.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users