Jump to content


Show
Photo

Mw Radio Frequency


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 MATZ81

MATZ81

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Matiul
  • Ford Model: Focus 1.6 Zetec Auto
  • Year: 2009
  • Location: Greater London

Posted 19 February 2013 - 05:31 PM

Newly joined to this group..


Can anyone tell me why my MW frequency station is giving out hissing or crackling sound when i'm driviing? I just recently bought a Ford Focus Auto Zetec 2009, this is the first time i have experienced this in any car,
Help would be much appreciated,,

Many Thanks...

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 btmaldon

btmaldon

    Ford Enthusiast

  • FOC Supporters
  • 2,476 posts
  • Name: Bruce
  • Ford Model: BMW 320i Coupe M Sport
  • Year: 2008
  • Location: Essex

Posted 19 February 2013 - 07:22 PM

I've always experienced a poor signal quality on MW. That's in all cars I've owned and that's a lot.

#3 MATZ81

MATZ81

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Matiul
  • Ford Model: Focus 1.6 Zetec Auto
  • Year: 2009
  • Location: Greater London

Posted 20 February 2013 - 09:08 AM

This is the first for me, owned others and they were fine even on a P reg ford escort, hearing that some of these latest ford focus have these problems..😡

#4 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 14,912 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 20 February 2013 - 02:33 PM

IMPE I have never had a good signal with the MW wave! Its a bit of a surprise to me that you have seen a good signal on it :blink:

#5 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 14,027 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: Focus mk2 1.8 TDCI Sport
  • Year: 2007
  • Location: Devon
Contributor

Posted 23 February 2013 - 06:47 AM

The MW is very sensitive to RF distortion, plug caps used to be fitted with supressors to reduce this (not sure if they still do).
I found i had a whining noise which increased with revs when I fitted a non standard aux cable to my stereo so I sourced and fitted ferrite core supressors on the wiring to my stereo and cured the problem.

Plenty available from eBay.

http://www.ebay.co.u...=item1e753511a0

#6 MATZ81

MATZ81

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Matiul
  • Ford Model: Focus 1.6 Zetec Auto
  • Year: 2009
  • Location: Greater London

Posted 23 February 2013 - 07:48 AM

Many thanks, gonna get one and let you know the outcome

#7 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 6,905 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 23 February 2013 - 09:18 AM

Focis are well known for poor fm reception mw is even worse stoney seems to have the right idea

#8 MrRedman

MrRedman

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 84 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: focus 2002
  • Year: 2002
  • Location:

Posted 23 February 2013 - 12:57 PM

Thanks Clive, ive just bought these gonna give them a go cheap as chips,could be waiting a while tho from China haha.Did you put on all 5?

#9 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 14,027 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: Focus mk2 1.8 TDCI Sport
  • Year: 2007
  • Location: Devon
Contributor

Posted 23 February 2013 - 04:19 PM

One around my aux cable, rest on aerial, speaker live feeds.

#10 MrRedman

MrRedman

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 84 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: focus 2002
  • Year: 2002
  • Location:

Posted 23 February 2013 - 08:24 PM

Cheers Pal

#11 MrRedman

MrRedman

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 84 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: focus 2002
  • Year: 2002
  • Location:

Posted 24 March 2013 - 02:15 PM

thanks again put them on yesterday works a treat !



#12 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 14,027 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: Focus mk2 1.8 TDCI Sport
  • Year: 2007
  • Location: Devon
Contributor

Posted 24 March 2013 - 02:38 PM

Glad I could be of help.



#13 ZeetecBlaikie

ZeetecBlaikie

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 23 posts
  • Name: Matthew
  • Ford Model: Ford Focus Zetec Climate 1.6
  • Year: 2007
  • Location: Renfrewshire

Posted 25 March 2013 - 01:37 AM

My old transit and mk2 focus have had crap signal for MW, but my old Corsa was spot on!

FM transmitter and the tune in app and your laughing :)


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users