Jump to content


Photo

Immobilliser Red Light


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 John Plumtree

John Plumtree

    Member

  • Members via FB
  • PipPip
  • 16 posts
  • Location:

Posted 18 May 2012 - 08:25 PM

Came to start the car (2001 focus saloon)no problems but after driving for about 2 mins i noticed the red alarm light still flashing wasnt causing any problems and it went out on its own.Is this something i should worry about?

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 johnH

johnH

    Ford Enthusiast

  • Moderator
  • 1,136 posts
  • Name: John
  • Ford Model: Focus mk2 Zetec 1.8 TDCI (Climate)
  • Year: 2006
  • Location: Tyne and Wear
Contributor

Posted 18 May 2012 - 08:50 PM

does sound like something up...has it done it since? could be just a random comms fault.

from what i understand the light should go off and stay off when the engine is started.

whilst typing it could be worth it to replace the battery in the key.

#3 cressws1

cressws1

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 252 posts
  • Name: Scott
  • Ford Model: Focus Zetec 1.8
  • Year: 1999
  • Location: Nottinghamshire

Posted 19 May 2012 - 11:30 AM

I think its something to do with your remote fob. Either the battery is on its way out or there is a problem with the way its programmed.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users